05 април 2016

Гъби с масло и вино




Така и не се научих да ям гъби, но пък много обичам да ги приготвям. Днес реших към стандартната рецепта за гъби с масло, копър и чесън, да добавя и бяло вино. Придържам се към правилото, че за да се получи хубаво ястие, трябва да се готви с качествено вино. Така че в името на вкусната храна, се разделих с една чашка от моята любима напитка. Резултатът е силно положителен, поне така ми казаха дегустаторите вкъщи.

Необходимите продукти за гъби с масло и вино

400 г кафява печурка
80 г краве масло
1 к.ч. бяло вино
6-8 стръка пресен копър
1 ч.л. сол


Начин на приготвяне:

Измийте много добре гъбите, отстранете долната част на пънчето и ги нарежете на половинки. Оставете ги за кратко да се отцедят.



През това време разтопете маслото в тиган. Добавете нарязаните печурки и ги запържете за кратко, като енергично разклащате съда. Когато гъбите започнат да си пускат водичка, им сложете капак и задушавайте за 4-5 минути. 

Нарежете копъра на ситно, а чесъна го смачкайте. 



Отстранете капака, посолете и добавете чесъна и копъра. Налейте виното и отново затворете с капак. Задушавайте още 2-3 минутки, след което отстранете капака и продължете да готвите.

След още няколко минути ще имате чудесно предястие, от което цялата ви къща ще ухае изключително приятно.



 
Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във Facebook, Google+ или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога! 



Гъбите с масло и вино са едно чудесно предложение за предястие. Не мога да не ти обърна внимание и на едно мое истински любимо предястие, което се надявам също да харесаш - Картофи соте със синьо сирене.



Няма коментари:

Публикуване на коментар