25 март 2016

Сладкиш Наполеон



Много приятен сладкиш, точно като от едно време. Лесен за приготвяне, с готово бутер тесто и вкусен крем.

Необходимите продукти за сладкиш Наполеон:

1 кг бутер тесто 

За крема:

1 л прясно мляко 
3 яйца 
1 ч.ч. захар 
125 г краве масло 
2 ванилии
7 с.л. брашно


Начин на приготвяне:

Разгърнете бутер тестото и го разточете леко само в едната посока. За да са еднакви по размер, може да използвате линия и така да оформите 4 еднакви правоъгълни блата, като изрезките запазете за украсата по-късно. Всяка кора надупчете с вилица, за да предотвратите надуването им при печене. Самите кори печете върху хартия за печене в предварително загрята на 200 градуса, докато почервенеят. Готовите блатове оставете да се охладят върху решетка. Изпечете и останалите изрезки, които по-късно ще натрошите и използвате за облепване на тортата. 

Докато корите изстиват, пригответе крема. В подходяща тенджера налейте 800 мл от млякото, маслото, захарта и ванилиите и ги оставете да заврят на котлона. През това време разбъркайте останалото мляко с яйцата и брашното. Тази смес сипете на тънка струйка, при непрекъснато бъркане, към врящото мляко. Бъркайте докато стане хубав пухкав крем.  Махнете от огъня и оставете леко да се охлади. 

Редувайте блат и крем, като завършите с крем. Изпечените изрезки натрошете с вилица и с тях облепете сладкиша. 



Добре е десертът да престои в хладилника една нощ, преди да я нарежете и поднесете. 



Източник: http://lussisworldofartcraft.blogspot.bg

Хареса ли ти рецептата? Стани фен на Mish-Mash във Facebook като натиснеш тук, за да виждаш пръв най-новите рецепти в блога!


2 коментара:

  1. Разкош! Честит празник, с пожелания за здраве и благоденствие!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря от сърце! Много здраве и поводи за усмивки и на теб!

      Изтриване