26 март 2016

Сандвич с контрафиле и прошуто



Напоследък ми се хапват много сандвичи, поради което гледам основно такива рецепти. Днес се спрях на това чудесно предложение на шеф Манчев - минисалтинбока, поднесена върху хляб или казано по друг начин - сандвич със свинско контрафиле, обвито с прошуто.

Необходимите продукти за сандвич с контрафиле и прошуто:

4 филии хляб
200 г свинско контрафиле
4 листа салвия
60 г прошуто
30 мл олио
30 г краве масло
1-2 стръка розмарин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:

Нарежете свинското контрафиле на 4 еднакви части. Изтънете ги с чук за месо през стреч фолио. Овкусете със сол и черен пипер и върху всяко парче поставете листо салвия /аз пропуснах тази стъпка, тъй като не можах да намеря салвия/. Над него поставено тънко парче прошуто, като го притиснете добре, за да се слепят компонентите.


В тиган загрейте олиото и запечатайте контафилето като първо го поставите откъм страната на прошутата. При обръщането добавете маслото и полейте обилно месото с разтопената мазнина. След като филатата хванат златист загар и от двете страни, ги свалете от котлона.


Запечете филиите хляб за 3-4 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Поднесете филето върху запечения хляб и декорирайте със свеж розмарин.



 Хареса ли ти рецептата? Стани фен на Mish-Mash във Facebooкато натиснеш тук, за да виждаш пръв най-новите рецепти в блога!




Няма коментари:

Публикуване на коментар