14 март 2016

Пъстърва с билкова коричка



Страхотна ароматна рецепта за пъстърва с хрупкава хлебно-билкова коричка. Приготвянето е много лесно и приятно, а похапването - още повече.
Необходимите продукти:

3 пъстърви

За коричката:

2-3 филии стар хляб
1/2 връзка пресен магданоз
3 стръка пресен босилек
3 стръка прясна мащерка
30 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Измийте пъстървите и ги сложете в тава с хартия за печене на дъното. 

В блендер сложете хляба и пресните подправки. Смелете ги до много фино и добавете толкова зехтин, че да се получи лепкава еднородна смес.


Овкусете пъстървите със сол и черен пипер, отгоре им разстилете равномерен слой от билковия хляб. 

Печете 25-30 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Поднесете със салата по избор.



Хареса ли ти рецептата? Стани фен на Mish-Mash във Facebooкато натиснеш тук, за да виждаш пръв най-новите рецепти в блога!



Източник: Таньо Шишков

Няма коментари:

Публикуване на коментар