10 март 2016

Печени пилешки крилца


Много вкусни пилешки крилца, за които не е необходимо време за предварителна подготовка. Режете, мажете с марината и печете. А след това си отхапвате пръстите - толкова са вкусни :)

Необходимите продукти за печени пилешки крилца:

1,5 - 2 кг пилешки крилца

За маринатата:

100 мл бяло вино
3 с.л. олио
1 с.л. горчица
2-3 с.л. соев сос
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. чесън на прах
1 ч.л. сух риган
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:

Нарежете крилцата и ги подредете в тава с хартия за печене на дъното.

В купичк смесете всички продукти за маринатата и намажете крилцата с половината от сместа. Поставете в предварително загрята на 200 градуса фурна и печете в продължение на 30 минути. Обърнете крилцата и ги намажете с останалата марината и от другата страна. Печете още 15-20 минути или докато крилцата се зачервят.

Сервирайте със салата по избор.





Хареса ли ти рецептата?Стани фен на Mish-Mash във Facebook като натиснеш тук, за да виждаш пръв най-новите рецепти в блога!



Ако си фен на пилешкото месо, не пропускай да опиташ Пилешки бутчета с лимон, каперси и маслини. Невероятен вкус, който не е за изпускане! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар