31 март 2016

Картофи по испански



Това ястие е подходящо както за вегетарианци, така и за гарнитура към месно основно, както беше в моя случай. Картофите стават невероятно меки, със златиста коричка и наситен лимонов вкус. Опитайте ги!

Необходимите продукти за картофи по испански:

1 кг бейби картофи
сол на вкус
1 ч.л. сушен риган
2 големи скилидки чесън
чаша зехтин
шепа морска сол 
2 с.л. краве масло
1 лимон

Сложете целите небелени картофи в голяма тенджера и ги покрийте догоре със студена вода. Варете за 20-25 минути или докато картофите се сварят.

В малка купа смесете ригана и счукания чесъна. 

В голям тиган загрейте зехтина. Добавете вече сварените картофи и пържете, като от време на време разклащате енергично съда. Целта е картофите да хванат светло златисто-кафява коричка. Това отнема около 5 минути. 


Добавете половината от чесновата смес и поръсете с щипка морска сол. Продължете да пържите и да разклащате тигана за още 1-2 минути, като разбърквате няколко пъти с дървена лъжица. Добавете маслото и останалата чеснова смес. 



Полейте картофите с лимоновия сок. Разбъркайте и гответе още 1 минутка. Отстранете от огъня и сервирайте картофите по испански, докато са още топли. По желание поднесете с пресен розмарин.




Хареса ли ти рецептата? Стани фен на Mish-Mash във Facebooкато натиснеш тук, за да виждаш пръв най-новите рецепти в блога!




Източник: http://www.tastingtable.com

3 коментара:

  1. Този риган не ми изглежда много сушен :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Юлия, това е пресен розмарин, с който съм декорирала ястието. Сушеният риган си е при чесъна :)

      Изтриване