15 март 2016

Картофена салата с праз и кисело зеле


Опитах тази наглед странна салата в Разлог и се влюбих в нея. Наистина на пръв поглед продуктите не са особено подходящи един за друг /поне на мен така ми се стори на първо четене/, но след като я опитах, комбинацията се оказа повече от отлична. Така че при завръщането ми в София реших да я направя отново и да я представя и на вас.

Необходимите продукти за картофена салата с праз и кисело зеле:

1 кг картофи
1/2 - 1 стрък праз лук
300 г кисело зеле
100 г черни маслини
олио
сол на вкус
червен пипер за поръсване


Начин на приготвяне:

Обелете картофите и ги нарежете на еднакви по големина кубчета. Сложете ги в подсолена вода и ги варете в продължение на 20-ина минути или докато омекнат.

През това време нарежете праза и киселото зеле на много тънки лентички. Когато картофите са напълно сварени, ги прибавете към тях. 

Сервирайте в дълбока купа, с олио, черни маслини и червен пипер по желание.



Хареса ли ти рецептата? Стани фен на Mish-Mash във Facebooкато натиснеш тук, за да виждаш пръв най-новите рецепти в блога!






Няма коментари:

Публикуване на коментар