13 март 2016

Карамелена баница с юфка



Това е един от любимите ми десерти, съчетаващ в себе си баницата и крем карамела. По оригиналната рецепта количеството захар за този десерт е 500 г и още 200 за карамелизиране, но всеки може да я намали според вкуса си, както направих и аз. 


Необходимите продукти за карамелена баница с юфка:

100 г юфка
9 яйца
1,5 л прясно мляко
400 г захар
50 г краве масло
1 ванилия на прах

За карамела
200 г захар


Начин на приготвяне:

Поставете юфката във фурна, загрята на 130 градуса, заедно с кравето масло. Изсушете я, докато придобие златист цвят и стане хрупкава.


В загрят тиган изсипете захарта и карамелизирайте, като разбърквате енергично. Разстилете карамела в тава за печене, отгоре покрийте с юфката.

В купа разбийте яйцата, добавете млякото, захарта и ванилията.
С тази смес залейте юфката. 


Печете на 180 градуса в продължение на 30 мин. След като извадите баницата от фурната, изчакайте около час, за да изстине напълно, след което я обърнете върху голяма чиния, нарежете на парчета и сервирайте.


Хареса ли ти рецептата? Стани фен на Mish-Mash във Facebooкато натиснеш тук, за да виждаш пръв най-новите рецепти в блога!



7 коментара:

  1. Отговори
    1. Не, не се пече на водна баня. Директно се слага тавата във фурната

      Изтриване
  2. Анонимен19 май 2016 г., 2:09

    Tavata kolko e golqma...koi nomer e...???

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Този коментар бе премахнат от автора.

      Изтриване
    2. Аз го пека в тава с диаметър 34 см

      Изтриване
  3. Анонимен9 юни 2016 г., 12:28

    100 gr.ufka..??? ne e li malko za 9 qica i 1,5 l.mlqko...???

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не е малко :) Идеята е юфката да послужи като блат за крем карамела :)

      Изтриване