Троен крем

Чудесна идея, когато искате да впечатлите своите гости. Определено кремът изисква време и повечко купи, които някой после ще трябва да мие, но за специални поводи е изключително подходяща рецепта.


Необходимите продукти за троен крем:

300 г сирене Маскарпоне
100 г заквасена сметана
80 г пудра захар
1 ванилия
настъргана кора от 1/2 лимон

600 мл прясно мляко
3 жълтъка
4 с.л. брашно
2 с.л. какао
8 с.л. захар
1 ванилия
100 г натурален шоколад
50 мл бита сметана

100 г меко масло
50 г захар за карамела

печени безсолни бадеми за гарниране


Начин на приготвяне:

Сварете крем от прясното мляко, жълтъците, брашното и захарта. Подправете с ванилията и разделете крема на две части. В едната сложете пресятото какао и начупения на парченца шоколад, докато кремът е още горещ. Разбъркайте шоколадовия крем до гладкост.

Оставете другата половина от ваниловия крем да се охлади напълно. Разбийте добре маслото и го прибавете към напълно изстиналия крем. Накрая направете карамел от захарта. Изсипете го на тънка струйка в крема, като бъркате с миксер на високи обороти. Най-накрая прибавете битата сметана, която ще направи крема пухкав.

Смесете сиренето маскарпоне със сметаната, пудрата захар и подправете с лимоновата кора и ванилията. Разбъркайте, докато получите хомогенен крем.

В чаши сипете трита вида крем един върху друг, в каквато последователност желаете. Аз съм ги подредила така, както е в оригиналната рецепта на Йоли: на дъното - крем маскарпоне, върху него - шоколадов и отгоре - карамелов крем. Гарнирайте с печените бадеми.

И накрая Йоли предлага една малка хитринка, за да не се притеснявате, че кремът ще стане на бучки. В купичка смесете захарта и брашното. Разбъркайте и разредете с малко студено мляко, докато получите гъста каша. Прибавете жълтъците и отново разбъркайте. Разредете с останалото мляко. Сварете крема.


Източник: http://yoli-www.blogspot.bg


ХАреса ли ти рецептата? Стани фен на Mish-Mash във Facebook

като натиснеш тук, за да виждаш пръв най-новите рецепти в блога!


Няма коментари