11 февруари 2016

Телешки винен кебап в тенджера под налягане


Сочно телешко, ароматен сос... Слагате в тенджерата и забравяте, че готвите. А когато отворите капака... Мммммм...


Необходимите продукти за винения кебап:

800 г телешко месо
3 глави кромид лук
2 стръка праз лук
1 ч.ч. червено вино
2 с.л. брашно
4 с.л. доматено пюре
3 дафинови листа
2 щипки черен пипер
1 с.л. червен пипер

За гарнитурата:

1 кг картофи
1 ч.ч. прясно мляко
сол на вкус


Начин на приготвяне:

Нарежете телешкото месо на хапки, лукът - на полумесеци, а празът - на колелца. Задушете месото и лука, докато омекнат.

Прибавете червеното вино, доматеното пюре и подправките. Варете, докато течността се изпари. Налейте вода, колкото да се покрие месото.

Затворете винтила на тенджерата и след като се чуе съскане, намалете силата на котлона и варете в продължение на 20 минути.

След като отворите капака на тенджерата, смесете брашното с част от соса. Разбърквайте енергично, докато брашното се разтвори напълно. Върнете в тенджерата и варете за няколко минути, колкото да се сгъсти соса.

Сервирайте с гарнитура от картофено пюре, приготвено от варени картофи, пасирани с прясно мляко и овкусени със сол.


ХАреса ли ти рецептата? Стани фен на Mish-Mash във Facebook

като натиснеш тук, за да виждаш пръв най-новите рецепти в блога!





Няма коментари:

Публикуване на коментар