15 февруари 2016

Свински котлети по провансалски


Изключително крехки свински котлети, мариновани с ароматни подправки - розмарин, босилек, риган... Добавете тези или други ваши любими подправки и ви гарантирам, че кухнята ви ще заухае изкусително!



Необходимите продукти за свински котлети по провансалски:

4-6 свински котлета
олио за пържене

За маринатата:

3 с.л. зехтин
1 с.л. сушени подправки по избор /босилек, розмарин, риган, мащерка/
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:

В купичка смесете всички продукти за маринатата.


Сложете котлетите в торбичка за печене и ги облейте с маринатата. Оставете месото в хладилник за поне 1 час, може и за едно денонощие.


Поставете котлетите в загрято олио и ги запържете и от двете страни, докато леко покафенеят.


Прехвърлете котлетите в тава.


Поставете месото в предварително загрята на 220 градуса фурна и печете в продължение на 20 минути. Сервирайте със салата по избор.


ХАреса ли ти рецептата? Стани фен на Mish-Mash във Facebooкато натиснеш тук, за да виждаш пръв най-новите рецепти в блога!



Източник: http://sweetcsdesigns.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар