13 февруари 2016

Шоколадов мус със заквасена сметана


Разкошен, топящ се мус, за всички любители на тъмния шоколад. Лъжичка след лъжичка и мечтата ти е само една - да не свършва никога. Това е десерт, благодарение на който ще изцапате значително количество купи, но резултатът си струва!


Необходимите продукти

300 хубав черен шоколад, около 70%
160 мл мляко
3 яйца, разделени
200 г заквасена сметана 30%
40 г захар


Начин на приготвяне

Нарежете шоколада на малки парченца. Налейте млякото в малък съд, добавете шоколада и загрейте на слаб огън, докато шоколадът се разтопи. Разбърквайте, за да улесните процеса. След като шоколадът е стопен, добавете жълтъците и разбъркайте. Дръпнете от огъня и оставете леко да се охлади.

Разбийте белтъците на сняг с миксер. В друга купа разбийте сметаната със захарта, докато стане пухкава и стабилна.

Добавете шоколадовата смес към разбитата сметана, объркайте внимателно. Добавете към сместа на части разбитите белтъци, като ги смесвате внимателно с шпатула, за да не спаднат.

Разпределете муса в 6 чаши и охладете за поне 4 часа, най-добре за цяла нощ.


ХАреса ли ти рецептата? Стани фен на Mish-Mash във Facebook

като натиснеш тук, за да виждаш пръв най-новите рецепти в блога!


Източник: http://loisslokoski.blogspot.bg/

Няма коментари:

Публикуване на коментар