16 февруари 2016

Пилешки руладини с праз и сирене


Признавам, никога не съм подозирала колко чудесна може да е комбинацията между пилешко, праз и сирене. След като я пробвах, тази рецепта се превърна в една от любимите ястия в къщи. Опитайте я и вие!

Необходимите продукти за пилешки руладини с праз и сирене

2 броя пилешки гърди (тип пеперуда)

За плънката

3 стръка праз
150 г краве сирене
кашкавал за поръсване
сол и черен пипер на вкус
олио за пържене


Начин на приготвяне

Разрежете пеперудата от пилешките гърди на две, а след това всяка половина разрежете и хоризонтално. Така от едното парче се получават 4 броя малки пържолки. Направете същата процедура и с другото пилешко филе, след което ги начукайте леко с чукче за месо.

Запържете в малко олио нарязания на кръгчета праз. След като омекне и леко промени цвета си, прибавете натрошеното сирене. Запържете за още 2-3 минути и махнете от огъня.

Върху всяка пържолка разстелете по малко от сместа и завийте на рулце.
Поставете рулцата в тавичка с малко олио, поръсете със сол и черен пипер. Ако имате останала плънка, я разпределете върху и около руладините.

Добавете малко вода в тавичката и оставете да се пекат във фурната на 220 градуса, докато заврат. След това намалете градусите на 180 и печете до готовност.

Преди да ги извадите, поставете по едно-две парчета кашкавал върху всяка руладина и ги запечете, докато кашкавалът леко покафенее.


Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+Instagram или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога! 



Източник: http://lussisworldofartcraft.blogspot.bg




Няма коментари:

Публикуване на коментар