02 февруари 2016

Пилешки бутчета с лимон, каперси и маслини


Ароматно пилешко месо, изключително наситен сос... Казано накратко, богато и прекрасно ястие, което не искаш да спираш да ядеш, но и не искаш да свършва.


Необходимите продукти:

4 пилешки бутчета
2 с.л. разтопено краве масло
1 ч.ч. маслини Каламата
¼ ч.ч. каперси
½ глава червен лук
2 скилидки чесън
½ лимон
¼ ч.ч. бяло вино
2 ч.ч. пилешки бульон
1 ½ ч.л. пресен риган
½ ч.л. морска сол

За маринатата
1 с.л. гранулиран чесън
1 ч.л. морска сол
1 ч.л. сушен риган


Начин на приготвяне:

В купа смесете гранулирания чесън, морската сол и сушения риган.

Сложете  пилешките бутчета и втрийте добре подправките, докато покриете месото равномерно. Сложете в хладилник бутчетата да се мариноват за поне 2 часа /най-добре е за едно денонощие/.


Разтопете маслото и в него запържете маринованото пилешко месо, като първо го поставите с кожата надолу. Пържете за около 6-8 минути от всяка страна.


Махнете бутчетата и в същия тиган сложете нарязания на ситно червен лук, смачкания чесън, каперсите и ½ ч.л. морска сол.


Пържете в продължение на 5 минути, като разбърквате от време на време. Добавете и лимона, нарязан на тънки резени. Налейте виното и деглазирайте, като разбърквате продуктите, за да не залепнат. Оставете да къкри в продължение на 5 минути.

Налейте пилешкия бульон, върнете бутчетата и варете в продължение на 5 минути. След това сложете и маслините и продължете да готвите още 20 минути.


По желание може после да запечете ястието /аз поне така направих, за да може месото отгоре да хване коричка/.
Сосът, който се получава, е толкова вкусен и наситен на аромати, че може да се яде само с топъл хляб.

ХАреса ли ти рецептата? Стани фен на Mish-Mash във Facebook

като натиснеш тук, за да виждаш пръв най-новите рецепти в блога!



Източник: www.epicurious.com

2 коментара:

  1. Страхотно!Ще може ли след поставянето на маслините ястието да се приготви изцяло на фурна?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Разбира се, че може. Само гледайте да не се изпари сосът - наистина е разкошен!

      Изтриване