22 февруари 2016

Пиле с пресни картофи, моркови и брюкселско зеле


Страхотно ястие, ароматно и вкусно. Подготовката му е само 10 минути, което го прави идеално и за вечеря в работни дни.

Необходимите продукти за пиле с картофи, моркови и брюкселско зеле:

3 бр пилешки гърди 
500 г пресни картофи, по-малки /може и червени/
3-4 моркова
500 г брюкселско зеле
6-8 скилидки чесън
3-4 дафинови листа
4-5 стръка прясна мащерка
2 с.л. зехтин
1/4 чаша соев сос
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 160 градуса. Нарежете всяко едно от филетата на 2-3 парчета. Поставете ги в тава с леко намаслена хартия за печене на дъното. Добавете и зеленчуците - брюкселското зеле, целите скилидки чесън, нарязаните на половинки картофи. 

Смесете зехтина и соевия сос и полейте продуктите. Сложете подправките и покрийте с алуминиево фолио.


Поставете във фурната и печете в продължение на 40 минути. След това отстранете фолиото и печете още 15-20 минути или докато зеленчуците придобият златисто кафяв цвят.



Хaреса ли ти рецептата? Стани фен на Mish-Mash във Facebooкато натиснеш тук, за да виждаш пръв най-новите рецепти в блога!


Източник: http://roxanashomebaking.com 

2 коментара: