08 февруари 2016

Пиле по мексикански




Пъстра и вкусна рецепта с пилешко месо и зеленчуци. Пушеният червен пипер и кимионът придават на ястието невероятен аромат. Има и друга добра новина - приготвянето трае по-малко от половин час!


Необходимите продукти за пиле по мексикански:

2 бр. пилешки гърди
2 червени чушки
2 зелени чушки
2 жълти чушки
1 пак. замразени броколи
1 ч.л. зехтин или олио
1 ч.л. кимион
1/2 ч.л. лют червен пипер
1/2 ч.л. пушен червен пипер
1/2 ч.л. чили на прах по желание


Начин на приготвяне:

Загрейте голям тиган на умерено висока температура. Налейте мазнината и изчакайте около 20 секунди, за да се загрее. Добавете нарязаното на кубчета пиле и пържете за около 5 минути, докато месото стане златисто от всички страни.

Добавете нарязаните на ивички чушки и броколите. Продължете да готвите за около 10 минути, докато зеленчуците омекнат.

Добавете подправките и налейте малко вода. Варете, докато течността напълно се абсорбира.




Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+Instagram или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога! 





Източник: http://sweetcsdesigns.com


Няма коментари:

Публикуване на коментар