10 февруари 2016

Напукани хрупкави шоколадови курабийки


Признавам си честно и без бой - направих курабийките и си ги изядох сама. През целия ден си повтарях едно и също: "Още само една! Още само една!" и така до вечерта. Толкова бяха вкусни, че докато стане време останалите членове на семейството да се приберат в къщи, кутията беше празна...

Необходимите продукти за напукани хрупкави шоколадови курабийки:

200 г натурален шоколад
30 г краве масло
2  яйца
250 г захар
100 г пудра захар
120 г брашно
25 г какао
1 ч.л. бакпулвер
сол


Начин на приготвяне:

Смесете брашното със солта, бакпулвера и какаото. Разбъркайте.

Една четвърт от шоколада начупете и разтопете на водна баня. Останалият шоколад нарежете на ситно.

С миксер разбийте маслото и захарта. Добавете яйцата едно по едно, без да спирате да разбивате. Спрете миксера и добавете сухите продукти. Разбъркайте. Добавете нарязания
шоколад, а след това и разтопения. Разбъркайте до гладкост.

Прехвърлете сместа върху парче прозрачно фолио, увийте я и я сплескайте. Поставете сместа в хладилник за 2 часа.

Оформете руло от шоколадовата смес, като я търкаляте върху плота. Нарежете рулото на еднакви парченца. Между дланите си оформете топка от всяко парче. Оваляйте всяка топка в пудра захар.

Подредете курабийките в тава, постлана с хартия за печене и ги притиснете леко. Печете 17 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.




Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+Instagram или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога! 

 






Източник: Пекарната на Рудолф





2 коментара:

  1. Привет отново. Направих и тези шоколадови курабийки, в моя случай отново станаха бисквити, напукани шоколадови бисквити:) Много лесна и бърза рецепта. Препоръчвам ги горещо! Следващата рецепта, която ще пробвам е браунито с авокадо, звучи много интересно.
    Поздрави
    Велислав

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хахаха, явно винаги ще е така - курабийките ще са бисквити, но винаги вкусни бисквити. Браунито поне няма как да стане на бисквита - това поне е сигурно! :)))))

      Изтриване