27 януари 2016

Зеленчуков разкош с пармезан


 

Това ястие първо ме впечатли с визията си. Невероятна палитра от цветове, която се запазва и след изпичане на ястието.
След като го опитах, останах очарована и от вкуса му. Той е превъзходен, като зеленчуците чудесно се съчетават и с пармезана, и с мащерката.


Необходимите продукти:

2 картофа
2 тиквички
2 големи домата
3 зелени чушки
1 глава кромид лук
2-3 скилидки чесън
1/3 ч.ч. пармезан
2 с.л. зехтин
½ ч.л. сол
¼ ч.л. черен пипер
½ ч.л. сушена мащерка



Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 190 градуса.
Намажете съд за печене със зехтин. Загрейте 1 с.л. зехтин /олио/ в тенджера и сложете нарязания кромид лук. Задушете го за няколко минути, докато омекне. Добавете чесъна и продължете за задушавате за още една минута. Разстелете лука и чесъна на дъното на намасления съд да печене.

Нарежете тиквичките, доматите, чушките и картофите на еднакви по дебелина резени. Подредете ги в съда, като ги редувате. Поръсете с мащерка, сол и черен пипер, полейте със зехтин.




Покрийте плътно с алуминиево фолио и печете в продължение на 45-50 минути. Отстранете фолиото и поръсете с пармезана.




 Допечете за още 30-ина минути или докато зеленчуците покафенеят.

ХАреса ли ти рецептата? Стани фен на Mish-Mash във Facebook

като натиснеш тук, за да виждаш пръв най-новите рецепти в блога!





Източник: www.barefeetinthekitchen.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар