05 януари 2016

Студено мезе за вино


Тооолкова е вкусно това мезе, че съм сигурност няма да остана само с това приготвяне! След над два часа печене във фурната става изключително крехко, а подправките, в които се овалва, му подхождат повече от много :)


Необходимите продукти за студено мезе за вино:

1 кг свинско контрафиле
1 глава лук
1 морков
1/4 глава целина
2 скилидки чесън
1 ч. ч. зеленчуков бульон
2 с. л. олио
1 дафинов лист
2–3 стръка мащерка
2– 3 стръка риган
сол и черен пипер на вкус

За паприковане:

1 ч. л. пипер меланж
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. кориандър
1 ч. л. семена от копър (резене)
1 ч. л. бял синап
1/2 ч. л. чесън на прах
1 с. л. морска сол


Начин на приготвяне:
Месото се обезципява и се оформя правилно парче.


Овкусява се със сол и черен пипер и се запържва в олиото от двете страни.


Слага се в керамичен съд и се налива бульонът.
Чесънът се смачква, морковите, лукът и целината се обелват и се нарязват на едро.



Всички зеленчуци се добавят към месото.  Прибавят се мащерката, ригана и дафиновия лист. Овкусява се със сол и черен пипер и се похлупва.


Пече се в загрята на 160 градуса фурна за 2 часа и 15 минути. Оставя се да се охлади.


Всички подправки за паприковането се смесват и се счукват. Месото се овалва в готовата подправка.


След това се нарязва на тънко и се сервира.


Харесай страничката на Mish-Mash във Facebook като натиснеш тук, за да виждаш първи най-новите рецепти в блога!




Източник: http://www.bonapeti.bg

Вижте рецептата за най-вкусните свински вратни пържоли - тук!

Няма коментари:

Публикуване на коментар