28 януари 2016

Скариди на тиган


Скаридите са нещо, което мога да ям буквално всеки ден. Най-често си ги приготвям по този начин, но възнамерявам да науча още поне 100, за да не ми омръзват никога прекрасните скариди :)


Необходимите продукти за 2 порции

250 г скариди
25 г краве масло
50 мл бяло вино
1 скилидка чесън
2-3 стръка пресен копър за поръсване
1/2 лимон


Начин на приготвяне:

В тиган разтопете маслото и в него запържете за 2-3 минути скаридите. Сложете нарязания на ситно /или счукан/ чесън и разбъркайте. Налейте виното и изчакайте 1-2 минути, докато се изпари.


Полейте с лимоновия сок и след още 1 минута оттеглете от котлона. Поръсете с пресен копър и сервирайте с чаша бяло вино или бира.



ХАреса ли ти рецептата? Стани фен на Mish-Mash във Facebook

като натиснеш тук, за да виждаш пръв най-новите рецепти в блога!






Няма коментари:

Публикуване на коментар