15 януари 2016

Пърженица


Пърженицата е българско ястие, което е типично за някои краища на страната ни. Приготвя се бързо, евтино е и е много вкусно.

Необходимите продукти за пърженица:

6 яйца
5 червени чушки
5 зелени чушки
1 глава кромид лук
1 ч.л. универсална зеленчукова подправка
няколко стръка магданоз
1 к.л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус
олио за пържене


Начин на приготвяне:

Нарежете чушките на еднакви по големина парчета. Поставете ги в голям тиган или падела, на дъното на която сте сложили олио.


Задушете под капак на слаб огън, докато зеленчуците омекнат. Усилете котлона, сложете нарязания лук и универсалната подправка, посолете. Пържете, като разбърквате често, за около 10-15 мин.

Разбийте яйцата в купа, с малко сол и червен пипер. Излейте ги при чушките и бъркайте, докато яйцата се сгъстят.

Поднесете ястието топло, поръсено  с нарязан пресен магданоз. По желание може да добавите и люти чушки.


Харесай страничката на Mish-Mash във Facebook като натиснеш тук, за да виждаш първи най-новите рецепти в блога!




Няма коментари:

Публикуване на коментар