02 януари 2016

Пиле върху сол


Това е една изключително лесна, направо семпла рецепта, която обаче е невероятно вкусна. Пиле върху сол - правила съм го десетки пъти и няма случай, в който месото да е пресолено, недоизпечено или да остане за следващия ден.


Ето необходимите продукти за пиле върху сол:

1 пиле
1 кг сол /обикновена или морска/
струйка зехтин

Начин на приготвяне:
Разрежете пилето през гръбнака. На дъното на тава сложете хартия за печене. Отгоре изсипете пакета сол /правила съм пилето и по двата начина - и с готварска, и с морска сол - за мен и в двата случая вкусът е невероятен/.

Сложете пилето върху солта и полейте със струйка зехтин. Печете в предварително загрята на 180-200 градуса фурна около 50 минути или докато придобие златиста коричка. След това остава само да се насладите на невероятния му вкус.

Харесай страничката на Mish-Mash във Facebook като натиснеш тук, за да виждаш първи най-новите рецепти в блога!




Друго предложение за бърза вечеря с пилешко - Печени пилешки филенца

Няма коментари:

Публикуване на коментар