08 януари 2016

Печените картофки на Джейми Оливър


Много вкусна рецепта за картофи, които са хрупкави отвън и мекички отвътре. Приятна комбинация на подправки, а самата рецепта е доста лесна за изпълнение. Непременно я опитайте!




Необходимите продукти:

1.5 кг картофи, равни по големина
сол и черен пипер на вкус
зехтин

За дресинга:
1 глава чесън
3 с.л. ябълков оцет
няколко стръка розмарин
зехтин


Начин на приготвяне:

Обелете и нарежете на половинки картофите. Варете ги в подсолена вода за 10 минути. На дъното на тава поставете хартия за печене, отгоре наредете картофите. Полейте със зехтин и поръсете със сол и черен пипер на вкус.


Печете в предварително загрята фурна на 190 градуса за 30 минути.

Пригответе дресинга. Разделете главата чесън на скилидки, но без да ги белите. Прехвърлете ги при зехтина, оцета и накъсания розмарин.


Извадете картофите и ги притиснете с решетъчна лъжица, колкото да ги спукате /сцепите/, а не да ги пасирате. Върху тях разпределете дресинга


Печете още 20-25 минути.
Поднесете картофите топли.

Харесай страничката на Mish-Mash във Facebook като натиснеш тук, за да виждаш първи най-новите рецепти в блога!





Източник: Jamie Oliver

Харесай страничката на Mish-Mash във Facebook като натиснеш тук, за да виждаш първи най-новите рецепти в блога!

2 коментара:

  1. Картофите са страхотни,любими у дома.Другия вариант със салвията също е много добър.И него приготвям често за гарнитура.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Какво съвпадение! От сутринта си мисля за тези картофи и даже реших да ги направя отново за вечеря :) Наистина са разкошни!

      Изтриване