03 януари 2016

Домашен топъл шоколад



Неделя е. Няма по-подходящо време за топъл шоколад от днешния ден. Приготвя се много лесно и няма да ви се иска да свършва.
Общо взето зимата е идеална ако имате меко одеяло и топъл шоколад.


Необходимите продукти за домашен топъл шоколад:

400 мл прясно мляко
100 г черен шоколад
1 ч.л. какао
1-2 ч.л. мед
сладкарска сметана


Начин на приготвяне:

Разтопете на водна баня шоколада. Междувременно затоплете млякото. След като шоколадът е напълно разтопен и има гладка текстура, прибавете на части млякото. Разбъркайте, поръсете с какаото и добавете меда. Варете още малко, докато всички съставки се смесят добре и меда се разтопи.

Поднесете с разбита сметана.

Харесай страничката на Mish-Mash във Facebook като натиснеш тук, за да виждаш първи най-новите рецепти в блога!




Няма коментари:

Публикуване на коментар