10 януари 2016

Брускети с домати и маслини



Брускетите са чудесна идея както за бързо похапване, така и за посрещане на гости. Изглеждат добре, апетитни са и могат да бъдат много разнообразни.
Единственото задължително условие е да имате хлебче /франзела/, зехтин и чесън. Оттам нататък на ход сте вие и вашата фантазия.
Днес ще ви представя най-стандартната рецепта за брускети - с домати и маслини.

Необходимите продукти за брускети с домати и маслини:

1 франзела
2 домата
шепа черни маслини
шепа зелени маслини
1 скилидка чесън
2 с.л. зехтин за намазване


Начин на приготвяне:

Нарежете франзелата на филийки под лек наклон. Намажете ги със зехтин и стрития чесън. Поставете ги в предварително загрята фурна и печете на 180 градуса за 8-10 минути.


През това време нарежете маслините на колелца, а доматите - на малки кубчета. Ако са много воднисти, им махнете семките.

След като хлябът се изпече, върху всяка от филийките сложете по малко от двата вида маслини и доматите.

Гостите могат да идват - готови сте да ги посрещнете!


Харесай страничката на Mish-Mash във Facebook като натиснеш тук, за да виждаш първи най-новите рецепти в блога!






Няма коментари:

Публикуване на коментар