17 януари 2016

Бавно печени пилешки бутчета с картофи


Чудесна рецепта за бавно печени пилешки бутчета и тънки резени картофи. Розмаринът и чесънът придават изключителен аромат на това ястие, а коричката на пилето е повече от разкошна!



Необходимите продукти:

4 пилешки бутчета
2 резена бекон
2 кг картофи
2 големи глави кромид лук
2-3 скилидки чесън
1 ч.л. прясна мащерка
1 ч.л. пресен розмарин
1 1/2 ч.ч. пилешки бульон
2 с.л. зехтин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 150 градуса.  Намажете съд за печене /най-добре чугунен/ със зехтин.
Обелете картофите и ги нарежете на тънко – с остър нож, на ренде или с помощта на кухненски робот. Пасирайте чесъна, а пресните подправки  нарежете на ситно.
Нарежете на тънко и лука.


В голяма купа смесете картофите, лука, чесъна и подправките. Сложете сол и черен пипер и подредете картофите в подготвения съд.


Сложете пилешките бутчета върху картофите и покрийте с парчета едро нарязан бекон. Полейте с пилешкия бульон и покриете с фолио за печене.



Печете в продължение на час и половина, без да отваряте фурната. След като времето изтече, отстранете алуминиевото фолио, увеличете температурата на фурната на максималната й мощност и печете още 30-ина минути или докато филийките картофи и пилето получат приятен загар.
Сервирайте ястието топло.

ХАреса ли ти рецептата? Стани фен на Mish-Mash във Facebook

като натиснеш тук, за да виждаш пръв най-новите рецепти в блога!






Източник: http://roxanashomebaking.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар