30 декември 2015

Пикантни картофи на фурна


Много приятна рецепта - мекички картофи, леко пикантни. След като ги опитах, бих добавила при следващото им приготвяне и чесън на прах - така според мен ще станат още по-апетитни.




Необходимите продукти за пикантни картофи на фурна

8 средни големи картофи
2 белтъка
1 1/2 ч.л. кимион
1 1/2 ч.л. червен пипер
1 ч.л. риган
1 ч.л. мащерка
1 ч.л. чили на прах
1 1/4 ч.л. сол
растително масло


Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 220 градуса.
Обелете, измийте и подсушете картофите. Нарежете картофите на филийки с дебелина 1-1,5 см, а след това на пръчици /да станат като за пържене/.


Разбийте белтъците на ръка в голяма купа.  В друга, по-малко купа смесете всички сухи подправки – кимион, чили, червен пипер, риган, мащерка, сол.


Потопете нарязаните картофи в купата с разбити белтъци и омесете добре. Поръсете отгоре сухите подправки и разбъркайте, за да овкусите всички картофи. Прехвърлете в тава, покрита с хартия за печене. Полейте с олио или зехтин.


Печете на 220 градуса за около 40 минути. На всеки 10 минути отваряйте фурната и ги разбърквайте леко с помощта на шпатула, за да сте сигурни, че ще си запазят формата и няма да залепнат. Ако ви изглеждат твърде сухи, може допълнително да ги полеете с още малко олио или зехтин


Харесай страничката на Mish-Mash във Facebook като натиснеш тук, за да виждаш първи най-новите рецепти в блога!



Източник: https://zoomyummy.com


Няма коментари:

Публикуване на коментар