17 декември 2015

Запечено картофено пюре със сирена




Признавам, снимката не е от най-изкусителните, но пък самият вкус е! Резултатът е впечатляващ - пухкаво картофено пюре, наситен вкус на цели три вида сирене. Но да спра с възхвалите дотук и да ви кажа 

Необходимите продукти за запечено картофено пюре със сирена:

1 кг картофи
100 г сирене „Чедър”
60 г сирене „Пармезан”
1/2 ч. ч. сирене „Котидж”
2 жълтъка
4 белтъка
1/2 ч. ч. прясно мляко
50 г краве масло
1 връзка пресен лук
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:

Сварете картофите в подсолена вода и ги намачкайте с преса. Загрейте млякото заедно с маслото и ги добавете към картофите. Разбъркайте до получаването на хомогенна смес.

Сложете настърганите чедър и пармезан и пресния лук, нарязан на ситно, разбъркайте. След като сместа се охлади, прибавете жълтъците и разбъркайте отново. Добавете сиренето „Котидж”.

Белтъците разбийте на сняг и прибавете към картофите. Овкусете със сол и черен пипер.

Картофената смес изсипетев керамична форма. Печете в загрята на 180 градуса фурна за 25–30 минути.


Харесай страничката на Mish-Mash във Facebook като натиснеш тук, за да виждаш първи най-новите рецепти в блога!







Източник - Бон апети


2 коментара:

  1. Много вкусно изглежда!

    ОтговорИзтриване
  2. За радост, и на вкус е такова! Ще се радвам да опитате запеченото картофено пюре със сирена и да споделите впечатленията си!

    ОтговорИзтриване