18 декември 2015

Милинки



Това ми е първият опит в приготвянето на милинки и се оказа напълно успешен. Както обичам да казвам аз, "станаха като истински".



Ето и необходимите продукти за тези пухкави милинки:

500 г брашно
краве масло за намазване
галета за поръсване
2 ч.л. сол

За маяното тесто

2 пълни с.л. брашно
1 пак. суха мая
2 яйца
2 с.л. кристална захар
4 с.л. олио

За заливката

150 г краве сирене
2 яйца
1 ч.ч. прясно мляко /180-200 мл/
2-3 с.л. краве масло


Начин на приготвяне:

Първо се прави маяното тесто. В купа смесете брашното, маята и захарта. Налейте 100 мл топла вода, разбъркйте добре и оставете за 5 мин., за да втаса.

В купа разбийте яйцата, полейте олиото и хубаво размесете. Прибавете маяното тесто, на части сложете и брашното и посолете.

Замесетемеко и лепкаво тесто, като постепенно доливате още 100 мл хладка вода. Намажете тестото с олио и го покрийте с кърпа. Оставете го да почине за около 30 мин.

Вече отпочиналото тесто оформете на руло, от което нарежете малки топчета. Подредете ги в намаслена тава, поръсена с галета, като оставяте малко разстояние между всяка милинка. Оставете ги да втасат за около 45 мин. или докато удвоят обема си.

Пригответе заливката. В купа разбийте яйцата с млякото и ги полейте върху милинките. Отгоре натрошете краве сирене, сложете се и парченца краве масло. Поръсете с 1-2 супени лъжици галета.

Поставете милинките в по-ниската част на предварително загрята фурна. Печете на 180 градуса за 25-30 минути.

Харесай страничката на Mish-Mash във Facebook като натиснеш тук, за да виждаш първи най-новите рецепти в блога!


Източник: http://www.zvezdev.com


Няма коментари:

Публикуване на коментар