25 декември 2015

Чеснови картофи на гребен


Много често съм попадала на рецептата на т.нар. "картофи на гребен", ама все друго ми излизаше на дневен ред за готвене. Днес обаче ги приготвих и се чудя къде съм бляла досега :)
Картофите станаха чудесни - с изпечена коричка и приятен чеснов аромат. Непременно ги опитайте! На всичкото отгоре и са готови за 40 минути!



Необходимите продукти за чеснови картофи на гребен:

6-8 картофа
6-8 скилидки чесън
зехтин или олио
сол
черен пипер


Начин на приготвяне:

Измийте много добре картофите. Без да ги белите, ги нарежете на филийки, но не до края, за да станах във ветрилообразна форма. Нарежете чесъна на ситно и го поставете между филийките. На един картоф се пада по скилидка чесън.



Поставете картофите в тава, покрита с хартия за печене. Полейте със зехтин или олио, поръсете със сол и черен пипер на вкус.


Печете картофите в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути. Сервирайте, докато са още топли.


Харесай страничката на Mish-Mash във Facebook като натиснеш тук, за да виждаш първи най-новите рецепти в блога!

Няма коментари:

Публикуване на коментар