Най-вкусните свински вратни пържоли


Запознайте се с любимите ми пържоли! Така приготвени, стават просто феноменални!!! Дафиновият лист и зърната черен пипер придават на месото невероятен аромат. А накрая не ви трябва нож - свинското си се отделя само от кокала.


Ето необходимите продукти за тези невероятни свински вратни пържоли:

6 свински вратни пържоли
2 големи глави лук
5-6 скилидки чесън
2 моркова
3-4 дафинови листа
1 ч.л. черен пипер на зърна
2-3 с.л. зехтин или олио
сол на вкус


Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса. Застелете дъното на тава за печене с алуминиево фолио. Нарежете лука и чесъна на филийки, а морковите - на кръгчета.

Сложете на дъното на тавата половината нарязан лук и единия морков, отгоре подредете пържолите. Върху тях разпределете нарязания чесън и останалите лук и моркови. Сложете подправките, посолете, полейте със зехтина. Добавете малко вода и сложете във фурната за около час и половина.




След 40 мин. обърнете пържолите наобратно, за да се изпекат равномерно и от двете страни. След още 30 мин. са готови за консумация.

Не забравяйте, че месото не се сервира непосредствено след като е извадено от фурната - трябва му 10-15 мин. да си почине и да си поеме хубаво сока.



Като гарнитура към тези невероятни пържоли направих чеснови картофени гребени.



Хареса ли ти рецептата? Абонирай се за Mish-Mash във FacebookGoogle+Instagram или Pinterest, за да не пропускаш нито една от публикациите в блога! 


Идеално си подхождат и с обикновена картофена салата


Източник: salted lemons

Няма коментари